RenCom. För en värld utan fossila plaster.

Innovationsföretaget med mål att ersätta fossila plaster

Fossila plaster är idag ett av våra största miljöproblem. Plast från t ex textilier i kläder, tandkräm, kosmetika, förpackning och cigaretter sköljs i avloppssystem och hamnar så småningom i sjöar och hav. Detta skapar enorma problem i våra ekosystem och hamnar i slutändan i maten vi äter. Vi på RenCom har gjort det till vår mission att ersätta fossila plaster med nedbrytbara biobaserade material. Om du drivs av samma syfte som oss och trivs i en entreprenöriell miljö har du hittat rätt.

Snabba fakta om RenCom

Verksamhet vid Knivsta/Arlanda, Stockholm
Start-up som grundades 2017 ur forskning på Uppsala Universitet
4 personer idag med stora tillväxtplaner framåt
Enda företaget i världen som kan göra bioplast från lignin

Vad vi gör

Omvandlar lignin till förnybara, nedbrytbara biobaserade material

Vi har patenterat en process som effektivt omvandlar lignin från biprodukter i skogsindustrin till ett förnybart och nedbrytbart biobaserat material som vi kallar RENOL. Jämfört med råolja, som kräver att miljontals år av naturen att produceras, konverterar vi lignin till bioplaster på några minuter. För varje kilogram av fossila plaster som ersätts av vår produkt minskas utsläppen av CO2 till miljön med 5-6 kg.

Entreprenöriell miljö i tillväxtfas

Som start-up präglas vår arbetsmiljö av entreprenörskap, prestigelöshet och viktigast av allt, att ha kul medan vi gör det. Vi försöker göra visionära produkter av vårt material för att visa världen att det är möjligt att göra komplex produktutveckling miljövänligt. Hos oss är det naturligt att beslutsvägarna är korta, transparensen inom bolaget är hög och att alla är med på vad som händer. I takt med att vi växer inför vi kontinuerligt nya processer efter behov för att se till att vi har ett strukturerat arbetssätt samtidigt som vi behåller vår flexibilitet.

VD kring jämställdhet

Hållbarhet, hållbarhet och mera hållbarhet

Hållbarhet är något som genomsyrar vårt bolag vad gäller både teknologi och organisation för att skapa funktionella lösningar för vår planet, för vårt klimat och för dem vi arbetar med genom att tillverka plaster från skogen. Det innebär att vi som organisation strävar mot ett jämställt, dynamiskt och mångkulturellt arbetsklimat där man är som man är och bidrar med olika synsätt för att lösa gemensamma problem och för att trivas på jobbet. Vår ambition är att anställa högpresterande kvinnor och män med olika talanger och ursprung för att uppnå en jämställd, kul och entreprenöriell arbetsplats.

FemmeTech gillar

Syftesdrivet företag som vill lösa ett stort miljöproblem
Flexibla arbetstider - styr själv hur du jobbar dina 40 timmar
Fokus på att från början bygga ett jämställt företag
Stora utvecklingsmöjligheter i takt med tillväxt

Jobbar du inom någon av dessa områden? Då vill vi prata med dig!

Teknisk/Mekanisk operatör
Operatör inom labb/analys
Scroll to Top