Oxyma Innovation. Produktutveckling med användaren och affären i fokus.

Skandinaviens minsta produktutvecklingshus

Vi kallar oss för Skandinaviens minsta produktutvecklingshus. Vi har bestämt oss för att aldrig bli fler än 75 medarbetare samtidigt som vi har kompetens kring design, konstruktion, mekanik, elektronik, mjukvara, mekatronik, projektledning och allt däremellan. Vi fokuserar på en enda sak: att hjälpa företag att utveckla produkter som kan förbättra världen en smula. Det kan vara att göra produkter smartare. Enklare. Snyggare. Mer begripliga. Bättre anpassade till den som skall använda produkten. Mer lönsamma. Kort och gott, produkter som bättre relaterar till användaren. Om du uppskattar det lilla företaget där alla känner och bryr sig om varandra och där du får vara med i hela produktutvecklingsprocessen kommer du att stortrivas hos oss.

Snabba fakta

Kontor i Solna Strand, Stockholm
Ca 40 personer idag
Drivit och deltagit i hundratals projekt
Utvecklat allt från konsumentprodukter till medicinsk utrustning

Öppen kultur där alla hjälps åt

Hos oss är det viktigt att alla trivs och vi är måna om att ha ett öppet arbetsklimat. Vi är ett tajt gäng som tycker om tekniska utmaningar och uppmuntrar våra medarbetare att lyfta idéer och tankar. På kontoret har vi en avslappnad och prestigelös stämning där man lär sig av varandra och hjälps åt för att leverera. Vi har en stark gemenskap och gillar att hitta på aktivitet tillsammans, allt från curling till löpargrupp.

Produktutveckling från ax till limpa

Vi har tagit fram hundratals olika produkter från scratch. Allt från medicinska hjälpmedel till konsumentprodukter. Vi älskar att vi hela tiden får jobba med nya områden och bredda vår kompetens. Hos oss får du jobba med hela produkter och inte bara enstaka komponenter. Ett av dina projekt kanske är att ta fram en ergonomisk rullstol och ditt nästa är en ny slangsvets för blodcentraler. Vårt mål är att du ska gå utanför din comfort zone och utvecklas som ingenjör.

VD kring jämställdhet

Det påverkar hela organisationen

Att ha en bra balans i organisationen påverkar kultur, stämning och miljö till det positiva. Vi har en tydlig ambition att ha en jämställd organisation med en bra balans. På Oxyma har det gått upp och ner i perioder och det märks tydligt på kulturen när vi hamnar i en allt för skev fördelning. Idag ligger vi strax över 30% över hela organisationen vilket har varit ett delmål för oss. Alla våra projektledare är dessutom kvinnor vilket jag tycker är otroligt kul att se. Balans och jämställdhet är något vi pratar om på styrelsenivå och vår ambition är att nå 50/50 i framtiden.

FemmeTech gillar

Gym i huset och fri parkering
Det uppmuntras att gå utanför sin comfort zone
Bredden av produkter man får vara med och ta fram
Platt organisation där alla känner alla

#medarbetarstories

Maja Olsson, Designingenjör
Madeleine Björk, Projektledare
Anton Forss, Embeddedutvecklare

Vi vill gärna prata mer med dig om du känner igen dig i någon av rollerna nedan!

Designingenjör
Projektledare
Embeddedutvecklare


Scroll to Top