UX lead till Vironova

Var med och driv utvecklingen inom nanopartikelanalys

Vi är pionjärer inom teknik som förenklar analys av nanopartiklar. Vironova grundades 2005 som ett resultat av forskning på Karolinska Institutet. Idag jobbar vi globalt med flera av världens största läkemedelsföretag. Vårt erbjudande gör att läkemedelsindustrin kan ta snabbare och bättre informerade beslut för att i sin tur kunna leverera en bättre produkt. Vi växer och söker nu någon som vill ta ansvar för vårt UX-arbete!

Snabba fakta om Vironova

Fräscha lokaler nära Odenplan, Stockholm
Ca 60 personer idag
Grundades 2005
Världsledande inom sitt område

Om oss

Tillgängliggör kraftfull teknik som används vid läkemedelsutveckling

Vi erbjuder tjänster och produkter som revolutionerar tillgången till bildanalys av nanopartiklar baserad på transmissionselektronmikroskopi. Detta har tidigare varit extremt dyrt och komplext för rutinanvändning inom t ex vaccin- och läkemedelsutveckling. Vi gör denna teknik användarvänlig, automatiserad och tillgänglig.

Nyfiken och kreativ miljö med vilja att leverera tillsammans

Eftersom vi har våra rötter i forskning är vi måna om att ha en kultur där det uppmuntras att vara nyfiken och kreativ. Vi tycker det är viktigt att alla är med och att vi levererar som ett lag. För att stärka vår lagkänsla samlas vi minst en gång i veckan på en gemensam aktivitet som t ex frukost, fika eller AW. Hos oss står balans högt upp på priolistan och vi erbjuder därför mycket flexibilitet kring jobbet för att det ska funka med livet i övrigt.

Din roll som UX lead

För att lyckas tror vi att du:

Är en erfaren UX:are med några års erfarenhet, du får även gärna ha kunskaper inom UI
Har en bra förmåga att strukturera och prioritera ditt arbete
Är initiativtagande men samtidigt inlyssnande för vad som behövs
Har skinn på näsan och är en duktig kommunikatör

Vad du kommer att göra

Du kommer att bli en viktig del av Vironovas fortsatta utveckling och ett första steg i en central UX-funktion på bolaget. Vårt mål är att det ska vara svårt att göra fel för användare av våra applikationer. Dels kommer du att ha en övergripande roll där du kommer stötta produktägare i hur man ska tänka kring krav, features och hur man skapar den bästa kundupplevelsen. Du kommer att vara med och sätta upp processer och flöden för att se till att UX blir en integrerad del av vårt arbete. I rollen kommer du även att jobba hands-on när det behövs med att stötta våra utvecklare i hur man ska tänka kring design, skapa wireframes och mockups.

Vem vi tror att du är

Vi tror att du är en erfaren UX-designer med några års erfarenhet. Du har koll på best practices, är van att lära ut UX till dina kollegor och är bekväm med att träffa kunder. Eftersom du blir det första steget i en central UX-funktion hos oss är det viktigt att du är duktig på att strukturera och prioritera ditt arbete. För att trivas i rollen tror vi att du är initiativtagande, inlyssnande och har skinn på näsan. Du ska ha en vilja att utveckla rollen och funktionen på bolaget och ta ansvar för UX-delarna. Om du har intresse och kunskaper inom UI ser vi det som ett stort plus.

Var med och ta Vironova till nästa nivå

Vi är i en spännande fas och letar efter dig som vill vara med och ta Vironova till nästa nivå. Du kommer att få chansen att sätta struktur från början samtidigt som du är med och utformar hur framtiden ska se ut för våra användare.

Har du frågor?

Du är varmt välkommen att maila oss på info@femmetech.se om du har frågor kring rollen.

Maila oss


Scroll to Top