Teknisk projektledare till Scanreco

What do you want to remote?

I över 35 år har vi på Scanreco utvecklat system till fjärrstyrning till flera av de mest krävande branscherna, där säkerhet och tillförlitlighet är helt avgörande. Oavsett om du vill fjärrstyra stora byggkranar, borriggar, betongpumpar, skogsmaskiner eller lastbilskranar, har vi en effektiv lösning där operatören kan styra maskinen på ett säkert avstånd. Vårt arv kommer från den skandinaviska traditionen med stark innovativ teknik i kombination med en användarvänlig design. Vi växer och söker nu en erfaren projektledare!

Nyrenoverat och fräscht kontor i Sätra, Stockholm
150 medarbetare
Grundades 1984 i Södertälje
Marknadsledande inom professionell fjärrstyrning

Världsledande på fjärrkontrollslösningar

Sedan 1984 har vi utvecklat system och utrustning för att kunna fjärrstyra t ex lyftkranar, betongpumpar, skogsmaskiner och lastbilskranar. Våra handhållna sändare används i vitt skilda och tuffa miljöer över hela världen vilket ställer stora krav på design och konstruktion. Våra produkter måste fungera oavsett om det är en iskall dag, en varm, fuktig dag med solsken, eller en dag med ösregn. Därför testar vi själva våra produkter noggrant för att hantera t ex extrema miljöer med extrema temperaturförändringar, stötar och vibrationer, elektromagnetiska störningar, damm, vatten och kemisk påverkan. Vårt arbete genomsyras av aspekter som kvalitet, hållbarhet och ergonomi.

Entreprenörsdrivet ingenjörsföretag

Vår kultur präglas av att vi är ett entreprenörsdrivet ingenjörsföretag. Det innebär att det är högt i tak, snabbfotat och fokus på innovation. Är du teknikintresserad, prestigelös och pragmatisk kommer du att stortrivas här. Vi gillar att fira våra segrar och brukar t ex alltid gå ut och äta tillsammans efter ett avslutat projekt. Vi föredrar dock att springa eller cykla ihop på lunchen snarare än att gå ut på en onsdags AW. Öppenhet, lojalitet och vänlighet är ord som kännetecknar oss.

Din roll som projektledare

För att lyckas i rollen tror vi att du:

Är en erfaren projektledare som drivit minst några projekt från start till slut
Har tekniska kunskaper inom t ex mekanik, elektronik eller inbyggda system
Är självgående med ett starkt driv och engagemang
Trivs i en entreprenörsdriven, teknisk miljö

Vad du kommer att göra

Som projektledare jobbar du oftast med några projekt i olika faser parallellt. Du ansvarar för tidsplanering, budget, samt resursplanering som du planerar tillsammans med avdelningen i stort. Som projektledare på Scanreco är du chef över dina projekt och har fullt ansvar och mandat för dem. En vanlig dag börjar alltid med ett Pulsmöte där du och de andra teamen kort går igenom status i projekten. Projekten rapporteras månadsvis för din projektgrupp och du har regelbundna avstämningar med din styrgrupp.

Vem vi tror att du är

Vi tror att du är en erfaren person med runt 10 års arbetserfarenhet från ett tekniskt område och minst några års erfarenhet som projektledare. Du har tekniska kunskaper inom områden som t ex mekanik eller embedded och har drivit minst ett par projekt från start till slut. Du har erfarenhet från projekt som inkluderar flera discipliner samt är van att rapportera för en styrgrupp. Som person passar du bäst här om du är självgående med ett starkt engagemang och trivs i en entreprenörsdriven miljö. Slutligen tror vi att du är duktig på att kommunicera med många olika typer av människor samt har en förmåga att motivera och entusiasmera dina medarbetare.

Vad vi erbjuder

Hos oss kommer du trivas om du vill jobba på ett högteknologiskt företag med starkt fokus på innovation och utveckling. Du uppmuntras att hålla dig ajour inom ditt kompetensområde genom att delta på seminarier, gå utbildningar och åka på mässor. Som projektledare är du inte en liten kugge i det stora hjulet utan snarare en pelare, du jobbar med helheten och ser tydligt resultatet av ditt arbete. Alla discipliner finns i samma hus och du får se din produkt växa fram från idé till färdig produkt.

Har du frågor?

Du är varmt välkommen att maila oss på info@femmetech.se om du har frågor kring rollen.

Maila oss


Scroll to Top