Mekanikkonstruktör med intresse för plastkonstruktion

What do you want to remote?

I över 35 år har vi på Scanreco utvecklat system för fjärrstyrning till flera av de mest krävande branscherna, där säkerhet och tillförlitlighet är helt avgörande. Oavsett om du vill fjärrstyra stora byggkranar, borriggar, betongpumpar, skogsmaskiner eller lastbilskranar, har vi en effektiv lösning där operatören kan styra maskinen på ett säkert avstånd. Vårt arv kommer från den skandinaviska traditionen med stark innovativ teknik i kombination med en användarvänlig design. Vi växer och söker nu två vassa konstruktörer till vårt mekanikteam.

Nyrenoverat och fräscht kontor i Sätra, Stockholm
150 medarbetare
Grundades 1984 i Södertälje
Marknadsledande inom professionell fjärrstyrning

Om oss

Världsledande på fjärrkontrollslösningar

Sedan 1984 har vi utvecklat system och utrustning för att kunna fjärrstyra t ex lyftkranar, betongpumpar, skogsmaskiner och lastbilskranar. Våra handhållna sändare används i vitt skilda och tuffa miljöer över hela världen vilket ställer stora krav på design och konstruktion. Våra produkter måste fungera oavsett om det är en iskall dag, en varm, fuktig dag med solsken, eller en dag med ösregn. Därför testar vi själva våra produkter noggrant för att hantera t ex extrema miljöer med extrema temperaturförändringar, stötar och vibrationer, elektromagnetiska störningar, damm, vatten och kemisk påfrestning. Vårt arbete genomsyras av aspekter som kvalitet, hållbarhet och ergonomi.

Entreprenörsdrivet ingenjörsföretag

Vår kultur präglas av att vi är ett entreprenörsdrivet ingenjörsföretag. Det innebär att det är högt i tak, snabbfotat och fokus på innovation. Är du teknikintresserad, prestigelös och pragmatisk kommer du att stortrivas här. Vi gillar att fira våra segrar och brukar t ex alltid gå ut och äta tillsammans efter ett avslutat projekt. Vi föredrar dock att springa eller cykla ihop på lunchen snarare än att gå ut på en onsdags AW. Öppenhet, lojalitet och vänlighet är ord som kännetecknar oss.

Din roll som mekanikkonstruktör

För att lyckas i rollen tror vi att du:

Har minst 5 års erfarenhet av mekanikkonstruktion, gärna i Solid Works
Har erfarenhet av eller vill lära dig mer om plastkonstruktion och rörliga delar
Har erfarenhet eller intresse av ergonomi och arbetsmiljö
Har jobbat med produkter som behöver klara av "tuffa" miljöer och hårda krav, t ex automotive

Vad du kommer göra

I din roll som mekanikkonstruktör kommer du främst att jobba med utveckling av nya produkter, med mycket fokus på plast och rörliga delar. Du kommer även att få agera detektiv och felsöka produkter som kommer tillbaka från kunder eller tester. Uppdelningen är ca 70% nyutveckling och 30% utredningar. Du jobbar vanligtvis med ett par utvecklingsprojekt och ett par utredningar samtidigt. En dag börjar alltid med ett kortare pulsmöte för att stämma av hur det går i samtliga projekt och du lägger sedan själv upp ditt arbete. Vi har flera moderna labb där du som konstruktör oftast testar dina egna produkter.

Teamet

Du kommer att ingå i mekanikteamet bestående av fem konstruktörer och några konsulter. Vi har en hjälpsam och prestigelös kultur där vi gillar att bolla idéer och lösningsförslag men lika viktigt är det att du får arbetsro för att kunna fokusera på det du gör. Vi har inte öppet landskap utan du kommer att sitta i ett trevligt kontor, själv eller med en eller ett par kollegor. Du kommer att ha tätt samarbete med kringliggande grupper inom elektronik, mjukvara, sälj & marknad, underleverantörer, montering och test.

Vad vi erbjuder

Hos oss kommer du trivas om du vill jobba på ett högteknologiskt företag med starkt fokus på innovation och utveckling. Du uppmuntras att hålla dig ajour inom ditt kompetensområde genom att delta på seminarier, gå utbildningar och åka på mässor. Som konstruktör är du inte en liten kugge i det stora hjulet utan snarare en pelare, du jobbar med helheten och ser tydligt resultatet av ditt arbete. Alla discipliner finns i samma hus och du får se din produkt växa fram från idé till färdig produkt.

Har du frågor?

Du är varmt välkommen att maila oss på info@femmetech.se om du har frågor kring rollen.

Maila oss
Scroll to Top