Mjukvaruarkitekt till Modular Management

Vi hjälper företag till nästa nivå inom produktutveckling

Allt började med att ett team av dedikerade forskare på KTH började undersöka hur modularisering kunde användas för att hjälpa produktföretag att öka sin effektivitet och produktivitet. Resultaten ledde till att konsultföretaget Modular Management grundades 1996 och genom att implementera dessa metoder och verktyg har vi hjälpt internationella företag som Whirlpool, Volvo, ABB, Alfa Laval och Ericsson att förbättra sina resultat dramatiskt gällande snabbhet, flexibilitet samt bredden av produkter. Vi ser nu en ökad efterfrågan från våra kunder på modulära produktarkitekturer som binder samman mekanik, mekatronik och mjukvara och behöver därför stärka upp vårt team med en vass mjukvaruarkitekt.

Snabba fakta

Kontor på Kungsgatan, Stockholm
35 medarbetare i Stockholm, 50 globalt
Grundades 1996 i Sverige
Marknadsledande inom modularisering och konfiguration

Om oss

Experter på modularisering

Vi är ett konsultföretag som genom vår expertis inom modularisering hjälper företag inom branscher som t ex telekom, konsumentprodukter, robotik och samhällsbyggnad att öka sin effektivitet, produktivitet och flexibilitet för att på så sätt skapa ett större värde för deras kunder. Idag använder vi 20 metoder och över 70 verktyg för att ge våra kunder bästa möjliga hjälp. Vi utmanas kontinuerligt till att förbättra och utveckla fler metoder och verktyg som gör modularisering snabbare, säkrare och effektivare.

Hjälpsam och prestigelös kultur

Vi är ett mindre konsultföretag med ca 35 medarbetare i Stockholm vilket gör att du som konsult hos oss får inblick i alla delar av verksamheten. Alla vi som jobbar här är konsulter och vi har en platt organisation där även de mest erfarna konsulterna har samma typ av arbetsuppgifter som de nyanställda. Vi hjälps alltid åt och löser saker som ett team. Vi har kollegor och kunder i både Europa, USA och Asien så vi verkar i en internationell miljö med kontaktytor över hela världen.

Din roll som mjukvaruarkitekt

För att lyckas i rollen tror vi att du:

Idag arbetar med mjukvaruarkitektur som t ex utvecklare eller arkitekt
Har en förståelse för hur hård- och mjukvara interagerar
Är duktig på att kommunicera och samarbeta med flera olika intressenter
Har ett coachande förhållningssätt och en förmåga att motivera medlemmar i teamet

Vad du kommer att göra

Som mjukvaruarkitekt arbetar du i ett team tillsammans med kollegor och kundens egna arkitekter för att strukturera och designa ny mjukvara. Det kan handla om mjukvara inom områden som t ex robotik, telekom, infrastruktur etc. Du kommer att jobba med mjukvarumodularisering och även delta i metodutveckling. Din uppgift är inte att koda själv, utan snarare att coacha kunderna i deras arbetssätt. Du jobbar i projektform och är ansvarig för design samt visualisering av kundens nya system samtidigt som du guidar de framåt. Du jobbar huvudsakligen med ett projekt i taget som kan sträcka sig från några månader upp till flera år. I rollen är du baserad i Stockholm med ca 2 resdagar varannan vecka. Totalt handlar det om ca 50-60 resdagar per år. När du inte är ute hos kund har du stor flexibilitet att sköta din egna tid.

Vem du är

Vi tror att du har minst några års erfarenhet inom mjukvaruarkitektur där du antingen arbetat med det som utvecklare eller arkitekt. Du har antagligen kunskaper som sträcker sig längre än enbart mjukvara och förstår hur det interagerar med hårdvara. Kanske jobbar du idag på ett produktbolag vars produkt hanterar bägge dessa delar, eller som konsult på ett företag som stöttar andra med arkitekturfrågor. Som person har du lätt för att kommunicera och samarbeta med många olika människor och gillar att ha ett helikopterperspektiv. Du föredrar antagligen ett strukturerat arbetssätt och trivs med att jobba i team.

Vad vi erbjuder

Du kommer att bli en del av en stark gemenskap och få chansen att arbeta i väldigt stora och intressanta projekt. Vi erbjuder dig stor flexibilitet i rollen där du till stor del styr din egna tid i samråd med kunder och kollegor. Hos oss är du inte en resurskonsult ute på uppdrag utan du ingår alltid i ett projektteam tillsammans med dina kollegor från Modular Management. Som konsult hos oss kommer du även att få en bred utbildning inom modularisering och metodutveckling för att bäst kunna stötta våra kunder.

Har du frågor?

Du är varmt välkommen att maila oss på info@femmetech.se om du har frågor kring rollen.

Maila oss


Scroll to Top