Tuva Palm: Kompilatorutvecklaren som blev styrelseproffs

Förebilder Inspiration

Snabba fakta om Tuva

44 år från Stockholm
Två döttrar på 11 och 14 år
Fritiden spenderas mycket med vänner och familj
Civilingenjör från KTH

Berätta om din karriär så här långt

Efter KTH började jag min karriär som kompilatorutvecklare på ett bolag som ville använda Java för enterpriselösningar till banker. Något som var helt nytt på den tiden. Jag var duktig tekniskt sätt och var noga med att sätta mig in i utvecklingen som gjordes. Detta hjälpte mig väldigt mycket när jag sedan rörde mig uppåt i organisation till produkt- och chefsroller. Företaget blev till slut uppköpta av Oracle och efter ca 12 år började jag fundera på att röra mig vidare från min dåvarande roll som utvecklingschef.

I den vevan blev jag headhuntad till Klarna för att axla rollen som produktchef. Jag fick i uppdrag att bygga upp en enhet för att uppdatera deras legacyplattform och skifta fokus till slutkunden. En stor del av min tid här handlade om att städa upp i Klarnas produktstrategi och efter ca 2 år hade jag lyckats lansera den nya strategin i både UK och US.

Strax därefter blev jag headhuntad till Nordnet Bank som CTO/CPO. Nordnet var då en av Europas första digitala banker men hade tappat sin innovationstakt ganska kraftigt. Mitt uppdrag var då att uppdatera och transformera bolaget från att vara en liten storbank till att bli ett techbolag med bankfokus. Vi lyckades utveckla och lansera flera tjänster som då var först i världen och blev utnämnda till årets bank i Sverige.

Efter knappt 3 år på Nordnet tyckte jag att jag hade gjort mitt där och valde att hoppa av för fokusera på styrelseuppdrag, investeringar och strategisk rådgivning. Idag sitter jag i styrelsen för bl a LeoVegas, PE Accounting, Regily och EasyPark Group och som investerare i Atomico.

Hur har du upplevt att jobba som kvinna i en mansdominerad bransch?

I början av min karriär märkte jag ingen större skillnad. Det var lite annorlunda men generellt har min upplevelse varit positiv. Jag tror det har att göra med att det krävs en högre utbildning för att jobba inom tech. Det gör nog att många sexistiska män sållas bort. Både jag och mina vänner som började samtidigt i branschen som mig blev dock väldigt förvånade när vi kom uppåt i karriären, speciellt inom finans.

Ett exempel som jag minns är att jag blev hänvisad till en kunds sekreterare när de fick höra en kvinnlig röst i telefon, fastän jag var CTO för bolaget jag jobbade för då. Fördomar och allmän okunskap kring kvinnor i högre roller är något som märks av tydligt ju högre upp i karriären man kommer oavsett bransch. Jag ser dock positivt på framtiden och märker att fler och fler företag inser att det utöver ett moraliskt värde även finns ett affärsvärde i att ha en diversifierad organisation. Man ser att det inte bara är “good will” utan att det faktiskt visar sig i ens resultat vilket även fler och fler studier pekar på.

Om man ser till de ledningsgrupper som jag har varit i så var det inget snack om att vara 50/50 för 10 år sedan. Det är något som jag ser håller på att ändras, även om det fortfarande är ganska få som har det som uttalat mål.

Vilka tips & lärdomar kan du ge till andra kvinnor som vill utvecklas i karriären?

En viktig lärdom är vikten att förstå strukturen på företaget man jobbar på. Inte bara din grupp eller avdelning. Det är viktigt att förstå företagets intäktsströmmar och tänka på frågor som “hur kan jag göra så att vi tjänar mer pengar?” samt sätta upp någorlunda mätbara mål och resultat. Banka in i huvudet frågeställningar som “vad tjänar vi pengar på?”, “hur tillför jag till det?” och “hur levererar jag för att bidra till företagets intäkter?”. Tänk stort på en gång.

En annan lärdom är att man inte behöver kunna allt från början. Fråga mycket medan du är ny. Var inte blyg och lär dig hela din organisation från början. Oavsett hur långt i karriären man har kommit gäller det att våga ta risker. Inse att det inte handlar om “om jag misslyckas” utan “när jag misslyckas”. Acceptera det, lär dig från det och gå vidare. Jag tycker att man ska testa sig fram i olika branscher och roller för att få en känsla för var du hör hemma.

Mitt absolut viktigaste tips är att du inte ska stressa dig fram. Speciellt om det sker viktiga saker i livet kring t ex familj. Livet är både långt och kort. Du hinner göra karriär och behöver inte göra allt på en gång. Våga ta en paus om det händer något plötsligt privat, stressa inte upp dig för att du missar en kort period i din karriär. Låt saker ta sin tid, ha inte bråttom och se till att hitta en partner som också vill vara föräldraledig om ni vill ha barn.

Scroll to Top